šešelj:

Nemam državljanstvo BiH, ali valjda ga mogu steći preko RS

Šešelj
07.04.2016.
u 17:00

Četnički vojvoda i lider srpskih radikala Vojisav Šešelj izjavio je da nema državljanstvo BiH, ali da ima pravo na njega s obzirom na to da je rođen u Sarajevu, a da su mu majka i otac iz Hercegovine.

“Nikada ga nisam ni imao, ali bi ga valjda mogao steći, nadam se preko Republike Srpske. Ako budem tjerao mak na konac, ja ću to i uraditi”, rekao je Šešelj, prenosi Blic.rs.

Šešelj je prošlog tjedna u Beogradu podnio zahtjev za izdavanje putovnice i tada je najavio da mu je namjera prvo otići u Zagreb, a zatim i u Sarajevo.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske donijelo je odluku o zabrani o ulasku Šešelja u Hrvatsku neposredno nakon izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunlu.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko potvrdio je da postoji odluka o zabrani ulaska Šešelja u BiH, koju je donio Carlos Westendorp 1998. godine. On je kazao kako ta odluka ne važi ako četnički vojvoda ima bh. državljanstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije