Predsjednik Republike Srbije

Nikolić: Uspjeh BiH nezamisliv bez uspjeha RS-a

09.01.2017.
u 16:31

 Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Banjoj Luci da poštuje Bosnu i Hercegovinu i želi njen napredak, te da je uspjeh BiH nezamisliv bez uspjeha RS-a, kao što i ona ne može dobro da napreduje ako ne napreduje cjelokupna BiH.

Kazao je da treba stvarati uslove da u oba bh. entiteta ljudi budu sretni i zadovoljni, te da bez obzira na sve što se događalo treba da nađu ono što ih spaja i krenu dalju.

Nikolić je rekao da se polemisalo da li treba da dođe danas u Banju Luku na proslavu u povodu „Dana RS-a“, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim te da on nije imao dilema u vezi s tim pitanjem i ima dovoljno argumenata da odbaci sve primjedbe.

Dodao je i da je "RS na referendumu donijela odluku koji će dan da slavi i upitao kakve to veze ima s Ustavnim sudom BiH ili s osjećanjima nekog drugog naroda, koji također može da slavi šta god želi".

U otvorenom programu RTRS-a u povodu „Dana RS-a“, srbijanski predsjednik koji prisustvuje prijemu u zgradi Vlade RS-a, je rekao za RS da je danas „jedna multietnička država, što drugi dijelovi nisu uspjeli da ostvare i da se u njoj poštuje svačija volja“, te da BiH više nikada ne može da utiče da li će postojati RS i da njeni građani ne treba da strahuju da će biti poništena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije