Ministri u Vladi FBiH iz DF-a poručili

Nisu isključene ni nove koalicije, danas poslijepodne konačan stav

oo
04.06.2015.
u 13:05

Prije početka današnje sjednice Vlade FBiH ministri iz DF-a održali su konferenciju za medije na kojoj su obrazložili stav DF-a o eventualnom usvajanju uredbe kojom bi Vlada Federacije BiH, a ne ministri, imenovala upravljačke strukture u javnim tvrtkama

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH koja je počela u 10 sati kao druga točka dnevnog reda trebala bi se naći i izmjena uredbe kojom se regulira predstavljanje državnog kapitala u većinski državnim tvrtkama. Iz DF-a su poručili kako će, ako Vlada FBiH na današnjoj sjednici usvoji ove izmjene, to predstavljati drastično kršenje Ustava i zakona BiH koje će za posljedicu imati uvođenje pravnog kaosa i nesigurnosti te napuštanje ustavnog principa pravne države. “Ovakav postupak bi predstavljao praktični ekonomski državni udar na FBiH”, smatra potpredsjednik Vlade Federacije BiH Aleksandar Remetić. Ministri iz DF-a su najavili kako će se usprotiviti tome da se na dnevnom redu uopće nađe ova Uredba, jer je dnevni red usvojen preglasavanjem potpredsjednika Vlade Federacije BiH Aleksandra Remetića na sjednici Kolegija Vlade Federacije BiH. Iz DF-a poručuju kako će njihovi ministri nastaviti štititi zakone i zakonitost u radu svojih ministarstava. “Ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović će dobiti eksplicitan nalog da svim pravnim sredstvima koje ima na raspolaganju anulira izmjenu Uredbe, odnosno njene posljedice, uključujući traženje od nadležnih sudskih instanci donošenja privremene mjere na njenu primjenu, preispitivanje njene zakonitosti pred ustavnim sudom FBiH i traženje krivičnog gonjenja onih koji su počinili ovu nezakonitost”, poručili su iz DF-a. Predsjedništvo DF-a će danas u 16 sati održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku o daljim koracima. Iz DF-a naglašavaju da nije isključeno ni formiranje novih većina na drugim nivoima vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije