Federalni premijer

Novalić: Do kraja mandata ćemo zaposliti ukupno 50.000 ljudi

16.06.2017.
u 20:33

Federalni premijer Fadil Novalić je u razgovoru za N1 kazao da je cilj njegove Vlade da do kraja mandata otvori 50.000 radnih mjesta. On je nakon redovite sjednice Predsjedništva SDA ispričao detalje o uspjesima koje je, kako je kazao, postigla njegova Vlada u procesu zapošljavanja u ovom bh. entitetu.

''Mi ne proklizavamo, mi koristimo podatke. Imamo podatke. Konačno smo vidjeli da se u 2016. godini otvorilo 8.500 obrtničkih tvrtki s najmanje jednim zaposlenim. Sve to skupa dalo je rezultat od 30.500 ljudi, znamo po kojim gradovima i tvrtkama. Još samo da ovom društvu dadnemo imena. To je u razdo blju od dvije godine. Naš cilj je 50.000 u ovom mandatu'', naglasio je Novalić. 

''Ako ste pratili, ja nisam spominjao trošarine. Trošarine na gorivo već postoje i one idu u opće potrošnje proračuna. Ovo o čemu mi govorimo su cestarine i one su najmanje u regiji. Imamo četvrtinu od hrvatskog i manje od trećine cestarina u Srbiji. To se pitanje mora vratiti natrag. Trošarina je pravo rješenje za brži oporavak i rast ekonomije. Imamo ga i ovako, ali želimo brži rast. To je važno pitanje'', rekao je premijer Novalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije