Uprava civilne zaštite ZHŽ-a

Novi prostori u kojima će biti uredi i Operativni centar koji radi od 0 do 24

12.09.2017.
u 07:00

Svečano otvorenje novouređenih prostorija Uprave civilne zaštite ZHŽ-a, u sklopu kojih se nalazi i Operativni centar, održano je danas u ulici dr. Franje Tuđmana 85 u Grudama.

Upravi civilne zaštite ZHŽ-a sada je na raspolaganju 75 četvornih metara novih funkcionalnih prostorija u sklopu kojih je operativni centar, ured ravnatelja koji je ujedno dvorana za sastanke te tri ureda za djelatnike Uprave civilne zaštite. Civilna zaštita zapošljava 13 djelatnika, u Operativnom centru ih je 5 koji su radeći u smjenama dostupni 24 sata.

Plan zaštite

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Drago Martinović je kazao sa zadovoljstvom da nije trebalo puno vremena. U svoje osobno ime i u ime djelatnika Uprave civilne zaštite ZHŽ-a zahvaljujem Zdenku Ćosiću predsjedniku Vlade i članovima Stožera i načelniku Općine Grude Ljubi Grizelju sa suradnicima koji su zaista učinili mnogo da dobijemo i uredimo ove prostore i nakon 15-ak godina podstanarstva uselimo u njih. Nadam se da neće zvučati pretenciozno kada kažem da Uprava civilne zaštite doista zaslužuje jedan ovakav prostor u kojemu ćemo imati odlične uvjete za rad, a samim tim i rezultati našega rada, siguran sam, neće izostati - kazao je Martinović. Najavio je da ova institucija trenutačno radi na planu zaštite od požara te planu zaštite i spašavanja materijalnih i tehničkih dobara. Imaju u planu obići vrtiće i podučiti djecu o ponašanju u slučaju nesreća i drugih opasnosti.

Mrtvi kapital oživio

Prema riječima načelnika općine Grude, ovo otvaranje je posebno značajno jer je prostor koji sada koristi Uprava za civilnu zaštiti ZHŽ-a nekada bio zapušten prostor.

- Bio je to mrtvi kapital, koji je sada u funkciji i koji je dobio svoje korisnike. Posebno smo zadovoljni da je to u funkciji službe koja je stanovnicima od velike važnosti i koristi, kazao je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. S tim se složio i predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, kazavši da su u suradnji s općinom Grude pronašli idealan prostor za ovu namjenu. Dodao je i da je Vlada ZHŽ-a već dala nalog službama da pripreme pokretanje postupka nabave vatrogasnih vozila za vatrogasne postrojbe sve četiri općine. Prostorije je blagoslovio grudski župnik fra Stanko Pavlović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije