ENERGIJA ZA CIJELO JUTRO

Novi radni tjedan započnite tradicionalnom namirnicom: Pripremite hrskavu palentu u samo tri koraka!

shutterstock
08.03.2021.
u 07:16

Palentu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti i uz ručak.

Ponedjeljak je, počeo je novi tjedan obaveza i nemate puno vremena za pripremu doručka, a opet želite unijeti nešto hranjivo i zasitno? Pripremite hrskavu palentu u samo nekoliko koraka. Osim za doručak, možete je spremiti za gablec na poslu.

Sastojci:

500 g palente

100 g maslaca

Sol,

papar 

Voda

Dodatci po želji: sir, šunka, panceta, povrće...

Priprema:

Skuhajte palentu po uputama na pakiranju i začinite. Kada postane kremasta, dodajte maslac i dodatke po želji.

Promiješajte, pa prebacite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje.

Pustite da se stisne, barem sat vremena, a zatim izrežite kocke i popržite ih na malo maslinovog ulja dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?