INTERVJU: Renato Pejak, načelnik Kreševa

Novim investicijama zadržat ćemo mlade ljude u Kreševu

14.12.2016.
u 09:00

Općina Kreševo, u prošlosti poznata kao prometno izolirana, danas postaje poveznica sa svim središtima u BiH, a može se pohvaliti i najmanjom stopom nezaposlenosti i sve većim brojem investitora koji prepoznaju potencijal ovog kraja. Kakvo je stanje u općini, koji su planovi i problemi, razgovarali smo s Renatom Pejakom, novim načelnikom Kreševa.

Kakvo stanje ste zatekli u općini Kreševo nakon preuzimanja dužnosti načelnika?

- Stanje je solidno jer je moj prethodnik Radoje Vidović tijekom tri godine uspio smanjiti dug s 533.000 na 298.000 KM, a u iduće četiri godine planiramo ga skroz sanirati. U protekle tri godine bilo je investicija u vrijednosti od 5,3 milijuna KM. Takvu politiku planiramo nastaviti i u predstojećem razdoblju.

Na čemu će biti naglasak rada lokalne vlasti u predstojećem razdoblju?

- Da bi se gospodarstvo moglo širiti, kako za postojeće tako i za buduće privlačenje novih investitora, potrebno je osigurati 110 kV dalekovoda jer trenutačno imamo jedan vod električne energije, što je za potrebe našeg gospodarstva malo. Planiramo rekonstrukciju ceste Kreševo - Kiseljak jer je jako frekventna prometnica, stoga moramo dionicu proširiti i učiniti ju uvjetnijom.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?