Referendum 23. lipnja

Obama pozvao Britaniju da ostane u EU

Barack Obama
22.04.2016.
u 09:45

Američki predsjednik Barack Obama apelirao je na Britaniju da ostane unutar EU, rekavši da žrtva američkih vojnika tijekom Drugog svjetskog rata znači da Amerika ima udio u referendumskoj debati.

Obama je rekao da članstvo u EU pojačava utjecaj Britanije širom svijeta te da će London biti efikasniji u borbi protiv terorizma ako ostane zajedno sa svojim europskim saveznicima.

Osvrćući se na predstojeći referendum u Britaniji u članstvu u EU 23. lipnja Obama je rekao da će o tome odlučiti britanski glasači, ali da ishod te odluke predstavlja pitanje od dubokog interesa za SAD, prenosi Srna. 

Obama, koji je sinoć doputovao u trodnevni posjet Britaniji, dodao je da će put koji izaberu Britanci ostaviti traga na mogućnostima današnje generacije Amerikanaca.

Obama je upozorio da će napuštanje EU ostaviti Britaniju manje sposobnom da se bori protiv terorizma, migrantske krize i ekonomskih udara u globalnoj ekonomiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?