Svečanost

Obilježen Dan općine Posušje

Dan općine Posušje
11.08.2015.
u 19:40

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća i položeni vijenci na spomen obilježje na Trgu branitelja

Polaganjem vijenaca na spomen obilježje na Trgu branitelja u Posušju u utorak je započelo obilježavanje Dana općine Posušje. 

Uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili predstavnici najviših institucija zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH i BiH, Hrvatskog narodnog sabora, ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, načelnici i gradonačelnici susjednih općina kao i gosti iz Republike Hrvatske, priopćeno je Ureda za odnose s javnošću općine Posušje. 

U svom obraćanju općinski načelnik Branko Bago istaknuo je da unatoč financijskim opterećenjima općina Posušje, uz velike napore, uspijeva izmirivati i servisirati obveze od vitalnog značaja za njezino funkcioniranje. 

"Smjerom kojim smo krenuli, a radi se o podizanju učinkovitosti zaposlenih u lokalnoj upravi, nastavljamo i dalje. I kroz proteklu godinu smo nastojali poboljšati dio sustava suradnje kako s građanima, da bi im bili što više na usluzi, tako i sa svim drugim subjektima kako bi ljude potakli na rad i samopoštovanje", kazao je tom prigodom načelnik Bago. 

Istaknuo je dobru suradnju i s mjesnim zajednicama i svim drugim subjektima u cilju unaprjeđenja općine Posušje. 

"Ono što nam je i dalje od ključne važnosti je podizanje stupnja povjerenja i suradnje između svih nas na prostoru općine Posušje, odnosno onih koji utječu na društvene, duhovne i gospodarske prilike", zaključio je općinski načelnik. 

U ime gostiju iz Republike Hrvatske prigodne riječi uputila je gradonačelnica Knina Josipa Rimac. 

U nastavku se nazočnima obratio i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak koji se osvrnuo na ekonomske prilike u državi, istaknuvši kako se "negativni trendovi ne mogu u potpunosti zaustaviti, ali se mogu smanjiti na najmanju moguću mjeru". 

"Nužno je stabilizirati i političke prilike koje su nestabilne od nastanka BiH, mislim na noviju povijest BiH, jer ta politička kriza je uzrok, po mom dubokom uvjerenju, ekonomske krize, ili je u velikoj mjeri uzrok ekonomske krize. Zato nastojimo na svim razinama vlasti uvjeriti naše prijatelje, naše partnere u vlasti, da je nužno mijenjati stvari", dodao je Čolak. 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća zlatna plaketa "Grb općine Posušje" dodijeljena je Slavku Grubišiću, a zahvalnica Miri Čuturi - Roji, Žarku Romiću - Džaji, Josipu Barišiću – Jojiću i Vijeću mladih općine Posušje, stoji u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?