Cristian Dan Preda

Objava rezultata popisa od ključnog značaja za europski put BiH

Cristian Dan Preda
03.06.2016.
u 17:42

Moram inzistirati na značaju objave rezultata popisa prije srpnja u cilju što skorijeg razmatranja aplikacije BiH za članstvo u EU - navodi Preda

Europski parlament pozdravlja odluku Agencije za statistiku BiH o usvajanju jedinstvene metodologije u obradi podataka iz popisa stanovništva. Takva odluka za nas je jako važna, ne samo u smislu stvaranja javne politike vlasti, nego i za europske integracije zemlje, navodi se u izjavi Cristiana Dan Prede, stalnog izvještača Europskog parlamenta za BiH povodom popisa stanovništva u BiH.

Objava rezultata popisa iz 2013. godine, kaže, od posebnog je značaja za europski put Bosne i Hercegovine i provedbu Reformske agende, prenosi Fena.

- Popis stanovništva uistinu je, generalno gledajući, ključno sredstvo za društveno i ekonomsko planiranje. Također moram inzistirati na značaju objave rezultata popisa prije srpnja u cilju što skorijeg razmatranja aplikacije BiH za članstvo u EU - navodi Preda u izjavi.

Dodaje da blokada procesa donošenja odluka u BiH ne može donijeti koristi nikome, a osobito neće donijeti koristi građanima "koji očekuju jasnu javnu politiku zasnovanu na preciznim podacima i koja će poboljšati njihove životne uvjete".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?