Velike investicije

Od Rakitna do Blidinja asfaltiranom cestom

10.10.2015.
u 12:36

Inicijativu je pokrenuo ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić

Ljubitelji zimskih radosti i planinskog zraka, te Blidinjskog jezera više se neće voziti makadamskim putem kako bi stigli na omiljeno odredište. Prilaz Parku Blidinje iz Zapadnohercegovačke županije, odnosno smjera Posušja, konačno je nakon dugo godina u potpunosti asfaltiran. Naime, ovih dana su okončani radovi na dvije dionice makadamskog puta Konjsko-Mučinovac i Blidinjsko jezero-Dugopolje. Radovi su počeli 9. rujna, a završeni su 7. listopada, piše Večernji list.

Milijun KM

Djelatnici KTM Brina i Livnoputevi d.o.o. su svoj posao odradili prije najavljivanog roka. Inače, inicijativa za završetak ove dionice krenula je od Denisa Lasića, federalnog ministra prometa i veza, a realizirana je preko J. P. Ceste Federacije BiH. "Radi se o jednoj od važnijih prometnica na području Federacije Bosne i Hercegovine kojom svake godine prođe tisuće kako stranih tako i domaćih turista. Završetkom radova na istoj omogućili smo kvalitetniji pristup Parku prirode Blidinje, te se nadamo da ćemo privući još veći broj turista u ove krajeve", kazao je ministar Lasić. Inače, cijeli projekt vrijedan je milijun maraka, a asfaltirana su tri kilometra ceste od Rakitna prema Blidinjskom jezeru, te 1,6 kilometara oko samog Blidinjskog jezera.

Lipa - Blidinje

Kako bi se u potpunosti završila prometna infrastruktura u ovom dijelu Federacije Bosne i Hercegovine, još samo preostaje asfaltiranje dionice Lipa - Blidinje (poddionica Svinjača - Blidinje), odnosno dionice koja povezuje Tomislavgrad s ovim parkom prirode. Prema neslužbenim informacijama, završetak radova na ovoj dionici očekuje se do kraja godine. Završetkom radova na istoj, omogućili smo kvalitetniji pristup Parku prirode Blidinje, te se nadamo da ćemo privući još veći broj turista, kazao je Lasić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?