VIJEĆE ministara BiH

Odgovori na pitanja iz Upitnika EK trebaju biti prioritet

Vijeće ministara BiH
25.01.2017.
u 14:17

 Vijeće ministara BiH zadužilo je nadležne institucije Vijeća ministara BiH i preporučilo vladama entiteta, Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine i vladama županija da zaduže svoje institucije da se prilikom pripreme odgovora pridržavaju "Smjernica za izradu odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije (EK) za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo" koje su usvojene na 51. sjednici Vijeća ministara BiH.

Od institucija Vijeća ministara BiH zatraženo je, a vladama entiteta, Brčko Distrikta BiH i kantona preporučeno da zaduže svoje institucije da priprema odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije bude prioritetni zadatak te da se pridržavaju predloženih rokova, kao i da osiguraju punu suradnju s Direkcijom za europske integracije.

Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH zadužena je da organizira proces prevođenja odgovora na engleski jezik na pitanja iz Upitnika EK.

Istovremeno su institucije Vijeća ministara BiH zadužene, a vladama entiteta, Brčko Distrikta BiH i županija je preporučeno da zaduže svoje institucije da na engleski jezik prevedu zakone i pozakonske akte  i druge dokumente iz svoje nadležnosti koji će biti dostavljani uz odgovore na Upitnik EK. 

Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH zadužena je da redovno informira javnost o toku priprema odgovora na pitanja iz Upitnika EK.

Institucije u BiH trebale bi do 31. siječnja 2017. godine pripremiti odgovore na Upitnik EK, a do kraja veljače ove godine radne grupe će tehnički finalizirati i potvrditi odgovore BiH.

Ovi zaključci proistekli su iz danas usvojene Informacije o "Prijedlogu rokova za pripremu odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije", te o dosadašnjim aktivnostima na pripremi odgovora, koju je pripremila Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz VMBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije