Igor Crnadak

Odluka vlasti u Prištini suprotna principima slobodne trgovine u regiji

Igor Crnadak
07.11.2018.
u 13:41

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas da je odluka vlasti u Prištini o uvođenju posebne takse od 10 posto na sve proizvode koji se uvoze iz BiH u potpunoj suprotnosti s principima slobodne trgovine u regiji, kao i sa generalnim principima unapređenja regionalnih odnosa.

Dodao je da će BiH na tu odluku vlasti u Prištini reagirati u okviru mehanizama Centralnoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA), a on će tražiti da ta odluka Prištine bude uvrštena na dnevni red Sastanka ministara vanjskih poslova zapadnobalkanske šestorke koji će 29. i 30. studenoga biti održan u Crnoj Gori.

- Očekujem da će ova odluka naići na sveopću osudu u regiji, jer se radi o opstrukciji razvoja ekonomije i odnosa u regiji uopće. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se odluka Prištine ne odnosi na cijelu regiju, nego samo na dvije zemlje koje nisu priznale neovisnost Kosova, što daje dodatnu političku dimenziju ovoj odluci - rekao je Crnadak.

Nada se da će odluka prištinskih vlasti proizvesti odgovarajuću reakciju Europske unije, kako bi to pitanje što prije bilo prevaziđeno, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?