putevi

Oprez zbog poledice i ugaženog snijega na cesti

21.01.2019.
u 07:37

Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači na svim putnim pravcima pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Novi Travnik- Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje- Prozor, Livno- Šujica- Kupres, Livno- Bosansko Grahovo, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Snijega na cesti ima mjestimično i na putevima u blizini Tomislavgrada, kao i prema graničnim prijelazima Kamensko i Prisika. 

U ostatku zemlje ceste su pretežno vlažne i klizave. Vozači koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?