Direktor KfW u FIPA-i

Osigurano 60 milijuna eura za Vjetroelektranu „Hrgud“

fipa
16.03.2016.
u 15:32

KfW nastavlja podršku elektroenergetskim projektima u BiH

Direktor ureda Razvojne banke KfW u Sarajevu Matthias Schmidt-Rosen posjetio je FIPA-u i razgovarao s direktorom Gordanom Milinićem o projektima koje će KfW financijski podržati u BiH, te naglasio da su osigurana sredstva u visini od 60 milijuna eura za Vjetroelektranu „Hrgud“. 

Time KfW nastavlja  podršku elektroenergetskim projektima u BiH, nakon vjetro parkova Mesihovina i Podveležje za koje su ugovori potpisan u visini od 72 i 65 milijuna eura. KfW također financijski podržava projekte odvodnje, prečišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbljivanja u Bihaću, Zenici, Tuzli i Banja Luci, na osnovu Sporazuma o suradnji Vlada Njemačke i Vijeća ministara BiH. 

Direktor Milinić je istaknuo da je posao privlačenja stranih investicija složen posao, da zahtjeva zajednički angažman nadležnih institucija BiH, da FIPA razgovara s potencijalnim investitorima, da prezentira investicijske projekte da surađuje sa stranim veleposlanstvima u BiH, kao i s veleposlanstvima BiH u inozemstvu radi pronalazaka novih konatakata i potencijalnih investitora. 

Direktor je naveo da FIPA radi zajedo s Vijećem ministara BiH na otklanjanju prepreka za investitore i da je zajednički cilj smanjenje nezaposlenosti u zemlji i poboljšanje životnog standarda građana, te je pozvao Rosena da potencijalne 
investitore uputi Agenciji.

Direktor Schmidt-Rosen je izrazio punu podršku radu FIPA, i istaknuo da će i KfW preko svojih linija nastojati što više njemačkih tvrtki animirati za ulaganja u BiH, priopćeno je iz FIPA-e. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?