UNO BIH

Osmić: Plaće djelatnika UNO ujednačiti s plaćama radnika ostalih institucija BiH

OSMIC
15.07.2016.
u 17:29

Predsjednik Sindikata Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Mehmedalija Osmić skrenuo je danas pažnju u Banjoj Luci na neujednačenost plaća djelatnika institucije koju predstavlja s plaćama općinskih radnika i djelatnika drugih državnih institucija.

Plaće su čak neujednačene i u okviru ove institucije gdje inspektori UNO u Republici Srpskoj imaju plaće 1.050 KM, dok njihove kolege u Federaciji BiH dobijaju 1.711 KM.

Po njegovom mišljenju je ovo nepošteno jer djelatnici UNO imaju vidljive rezulate rada i to bi trebalo znati cijeniti.

"Mi godinama ukazujemo na kriminal u institucijama BiH i masa stvari je izašla na površinu. Mi smo razvalili sustav pljačkanja BiH i pokazali smo tko smo i što smo i da umijemo i znamo", naglasio je Osmić, piše Klix.ba.

On je dodao da su u posljednje dvije godine brojne akcije koje su rađene sinhronizirano sa SIPA-om i graničnom policijom BiH uspješno privedene kraju, gdje je puno osoba uhićeno i oduzeta ogromna količina robe te da je sve rađeno profesionalno i stručno.

"Sadašnji Direktor UNO Miro Džakula je pokazao da se može prikupiti i više sredstava nego u ranijem razdoblju a prikupljeno je milijardu KM više nego ranije", istakno je Osmić i zapitao se jesu li njegovi djelatnici dovoljno plaćeni za posao koji časno i pošteno rade.

"Kad je donošen zakon o plaćama UNO je diskriminirana, a to je od 2008. godine do danas i dovodi se u pitanje je li netko želio da ova institucija ne postoji kao takva", skrenuo je pažnju predsjednik Sindikata UNO.

Plaće službenika Uprave, SIPA-e i Granične policije u odnosu na službenike općina, županija i distrikta su znatno manje. 

"Moj prijedlog je da se plaće djelatnika UNO ujednače s plaćama radnika ostalih institucija BiH, ali zbog manjih plaća nećemo popuštati u hvatanju kriminalaca. U sprezi sa SIPA-om i Graničnom policijom hvatat ćemo lopove bez obira na ime i prezime i stranku kojoj pripadaju. To smo pokazali da možemo i znamo. Došli su novi ljudi na čelo SIPA-e, imamo nove časne ministre koji su spremi pošteno raditi svoj posao", zaključio je Osmić i dodao da će se zbog budućih akcija koje se spremaju tresti država Bosna i Hercegovina jer u procesu su hvatanja 'velikih zvijerki'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije