Vlada HBŽ-a

Osnovica za plaće državnim službenicima 431,63 KM neto

22.12.2021.
u 20:22

Vlada HB županije je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune financijskog plana Zavoda za zapošljavanje HBŽ-a za 2021. te odluku o izvršavanju izmjena i dopuna financijskog plana Zavoda za tekuću godinu koju će također uputiti u Skupštinu HBŽ-a, piše Večernji list BiH.

Aneks kolektivnog ugovora

Donesena je i odluka o visini osnovice za obračun plaća za fiskalnu 2022. godinu u kojoj se osnovica za obračun plaća za državne službenike i namještenike, policijske službenike, zaposlenike u osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije za 2022. godinu utvrđuje u bruto iznosu od 625,59 KM (neto 431,63 KM), a osnovica za obračun plaća za dužnosnike Hercegbosanske županije (predsjednik Vlade, predsjedatelj Skupštine, zamjenici predsjedatelja Skupštine, ministri u Vladi, zastupnici u Skupštini, savjetnici i županijski javni pravobranitelj) za 2022. godinu utvrđuje se u bruto iznosu od 595,80 KM (neto 411,10 KM).

Vlada je donijela odluku kojom daje ovlast ministrici znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a Gordani Nakić da sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja, Županijskim odborom HBŽ-a potpiše aneks kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja. Na prijedlog istog ministarstva, a zbog isteka mandata, Vlada je donijela odluku o razrješenju ravnatelja Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada te odluku o imenovanju ravnatelja spomenute škole kojom imenuje Antu Kutlešu, prof. tjelesne kulture, za ravnatelja Gimnazije na mandat od četiri godine. Primljeno je k znanju izvješće o realizaciji programa utroška sredstava "Tekući transferi - besplatni udžbenici" utvrđenog proračunom HBŽ-a za 2021. u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta. Primljeno je k znanju i izvješće Povjerenstva za koncesije HBŽ-a o provedenom nadmetanju za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na području općina Glamoč i Bosansko Grahovo metodom poziva, odobravanju postupka pregovora dodjele koncesije i pripremanju ugovora o koncesiji.

Paketići za 160 djece

Donesena je i odluka o odobravanju financijskih sredstava Društvu hrvatskih književnika Herceg Bosne u iznosu od 5000 KM kao financijska pomoć za djelovanje i rad. Jednoglasno je donesena i odluka o odobravanju financijskih sredstava za nabavu paketića za 160 djece s posebnim potrebama na području HBŽ-a, priopćeno je iz Vlade HB županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?