HKD Napredak:

Osobama treće životne dobi želimo poručiti da nisu same

19.12.2016.
u 09:00

U povodu nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana članice Udruge umirovljenika općine Orašje pokrenule su sjajnu inicijativu. S obzirom na to da je u Orašju svoja vrata otvorio Dom za osobe treće životne dobi “Rivera”, postala im je tradicija posjetiti štićenike Doma i nekoliko sati provesti s njima u ugodnom druženju.

Ponovno je susret bio pun radosti, oduševljenja i lijepih trenutaka. - Željele smo kroz razgovor, ali i pjesmu, provesti jedno lijepo popodne i poručiti ovim divnim ljudima da nisu sami i zaboravljeni. Ženama smo darovale ručno rađen nakit, muškarcima privjeske za ključeve, a susret smo zasladile domaćim božićnim kolačima, kazala je Dubravka Stojanović, članica Aktiva žena u Udruzi umirovljenika Orašje.

HKD Napredak Odžak

Istog je mišljenja i Marica Hrnjkaš, predsjednica HKD Napredak Odžak. Vrijedne posavske članice HKD Napretka nastavljaju svoju tradiciju obilaska domova za stare i nemoćne u općini Odžak.

- Provest ćemo nekoliko sati uz druženje i pokoju posavsku izvornu pjesmu, a to, vjerujte, puno znači starim osobama, tvrdi Hrnjkaš. Iz kuhinja vrijednih Odžačanki za tu su prigodu već su počele pripreme stotina božićnih kolača koje će darovati prilikom obilaska domova u Odžaku.

Izložba na otvorenom

Vratimo se na početak priče, umirovljenica i RVI Dubravka Stojanović, koja inače već godinama priređuje za blagdane originalne izložbe od ručno rađenih radova, unatoč umirovljenju i smanjenim mogućnostima zbog invaliditeta, ne miruje već s još više entuzijazma i poleta radi jer, kaže, sada ima dosta slobodnog vremena. I ove je godine na neobičnom izložbenom prostoru, travnjaku ispred svoje kuće na ulazu u Orašje, izložila radove u koje je unijela puno ljubavi, strpljenja i truda kako bi na umjetnički način svim građanima čestitala nadolazeće blagdane.

Unatoč hladnoći Dubravka puno vremena provodi uz otvorenu izložbu kojom pozdravlja “rukopisom” umjetnika nadolazeće blagdane. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije