Sarajevo

Osvanuli grafiti na sportskom objektu: Dvorana Goran Čengić

N1
28.09.2017.
u 09:16

Na objektu sportske dvorane Grbavica u općini Novo Sarajevo jutros je osvanuo grafit "Dvorana Goran Čengić".

Rezultat je to pobune građana na odluku Općinskog vijeća Novo Sarajevo da sportska dvorana na Grbavici nosi ime po ovoj općini. S ukupno 17 glasova "za", 12 "protiv" i jednim suzdržanim donesena je odluka da se ona zove "Novo Sarajevo", javlja Srna. 

Vijećnici Naše stranke, SDP-a, Građanskog saveza i Demokratske fronte usprotivili su se ovom imenovanju, budući da je njihov prijedlog bio da se zove "Goran Čengić". 

Kako se navodi u priopćenju Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo, iako je općinski načelnik Nedžad Koldžo još 2008. godine obećao da će dvorana nositi ime Gorana Čengića, vijećnici njegove stranke i "njihovih satelita" na jučerašnjoj sjednici su odlučili drugačije.

Još od 2008. godine postoji prijedlog da se dvorana imenuje po Goranu Čengiću, koji je 1992. godine stradao na Grbavici, kada je pokušao spasiti susjeda Husniju Ćerimagića. Goran Čengić bio je poznati sarajevski rukometaš. U ratu je pokušao spasiti susjeda no obojicu je te ratne 1992 godine na Grbavici ubio Veselin Vlahović Batko, prenosi N1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?