znate li?

Ovo su najbolje sobne biljke za vas prema vašem horoskopskom znaku

biljke, cvijeće
Shutterstock
26.04.2024.
u 09:29

Ako ste ljubitelj biljaka, velike su šanse da volite dodavati nove sobne biljke u svoj dom kad god vam se pruži prilika. Međutim, s toliko izbora, stilova i razina održavanja, odabir biljaka koje će uspijevati u vašem prostoru nije uvijek jednostavan. Pa zašto ne biste dopustili zvijezdama da vam daju smjernice? Svaki horoskopski znak ima svoje osobine, a naši nam znakovi mogu dati uvid u našu osobnost, estetiku i navike. U nastavku provjerite koja vam je sobna biljka potrebna prema vašem horoskopskom znaku, prenosi Yahoo. 

Ovan - bambus: Ovnovi kojima vlada Mars su dinamični i energični, ali također imaju jaku neovisnu crtu - što znači da im je potrebna sobna biljka koja ostavlja dojam, ali ne zahtijeva previše pažnje. Bambus, koji dolaze u raznim stilovima i aranžmanima, savršena je elegantna sobna biljke koja može podnijeti malo zanemarivanja zbog Ovnove pokretne prirode.

Bik - Pothos Marble Queen: Bik je zemljani znak kojim vlada Venera, poznat po svojoj ljubavi prema prirodnoj ljepoti i odlučnosti. Kada bira sobnu biljku, Bik se najbolje snalazi s onom koja je prirodno zapanjujuća i dobro cvjeta, čak i uz malo održavanja. Iako to vrijedi za većinu pothos biljaka, upečatljivi zeleno-bijeli dizajn Pothos Marble Queen raste brzo i relativno ga je malo potrebno održavati - potrebna joj je srednja do neizravna sunčeva svjetlost i nekoliko centimetara suhe zemlje prije svakog zalijevanja - savršen je spoj.

Blizanci - Tillandsia: Blizanci su znatiželjni i prilagodljivi zahvaljujući svojoj prirodi zračnog znaka kojom vlada Merkur. Ovi znakovi trebaju biljke za koje se lako brinuti, što Tillandsia biljku čini idealnim. Nije potrebno im tlo da bi rasle, ali im je potrebno redovito zalijevanje i neizravna svjetlost da bi cvjetale. Također se mogu prikazati na jedinstvene načine s bezbrojnim mogućnostima, što dobro funkcionira za osobnost Blizanca.

Rak - Kineski dolar: Kao vodeni znak kojim vlada Mjesec, Rakove privlače kućne biljke koje daju pristupačan izgled i zahtijevaju malo njege. Kineski dolar, koju od milja zovu i ‘biljka palačinki’, odgovara tome. Listovi u obliku novčića čine je privlačnom i popularnom biljkom, a lako ju je održavati uz pravilnu vodu i svjetlo. Osim toga, Rakovi znaju cijeniti osjetljivu prirodu biljke jer joj lišće počinje opadati kada joj je potrebna voda.

Lav - Monstera Deliciosa: Lavovima vlada Sunce, što znači da ih privlače odvažne sobne biljke koje plijene pažnju. Biljke Monstera iznimno su popularne, osobito na internetu, i to s dobrim razlogom - njihovo veliko, vizualno upečatljivo lišće i stas čine izvrstan komad za utisak. Iako postoji mnogo sorti Monstera koje možete izabrati, Delciosa je klasik koji dodaje štih svakom prostoru—savršen za vatrenog Lava. Važno je napomenuti da ova biljka ne može podnijeti izravnu sunčevu svjetlost.

Djevica - Lirasti fikus: Djevice su posebne i orijentirane na detalje kao zemljani znak kojim vlada Merkur, zbog čega se ne boje prihvatiti izazove. Kada biraju sobnu biljku, Djevice se mogu nositi sa sortama koje zahtijevaju više brige i pažnje, osobito kada su rezultati vrijedni truda - poput lirastog fikusa. Iako ove biljke imaju lošu reputaciju, njihovi specifični zahtjevi, kao što je rotiranje svakih nekoliko dana kako bi lišće dobilo jednaku količinu sunca i povremeno obrezivanje, neće nadvladati pouzdani horoskopski znak.

Vaga - Krunica: Vage su uravnotežene i prilagodljive, zahvaljujući svojim osobinama zračnog znaka kojima vlada Venera. Poput Bika, Vaga gravitira prema estetski ugodnim biljkama koje pomažu unijeti sklad u njihov prostor. Krunica je više nego prikladna za društveni znak zodijaka, jer se njezine vitice poput bisera graciozno prelijevaju preko stranice lonca ili viseće košare, stvarajući uravnotežen izgled dok raste. Osim toga, lako ga je širiti, što ga čini savršenim za dijeljenje s društvenim krugom Vage.

Škorpion - Sukulenti: Škorpion su poznati po suzdržanoj prirodi vodenog znaka, što sukulente čini savršenim za njihovu osobnost kojom vlada Pluton. Sukulenti su poznati po svojoj izdržljivoj prirodi, što odgovara Škorpionovom vlastitom pristupu životu. Sukulenti ne zahtijevaju puno zalijevanja i mogu dobro uspijevati uz odgovarajuću rasvjetu, koja može varirati ovisno o vrsti sukulenata.

Strijelac - Svekrvin jezik : Za nemirni vatreni znak koji je uvijek u pokretu, sobne biljke koje zahtijevaju održavanje neće preživjeti. Strijelci trebaju sobnu biljku koja može podnijeti razdoblja zanemarivanja jer se njihovi planovi i rasporedi mogu brzo promijeniti. Svekrvin jezik savršena je biljka, budući da može dugo izdržati bez vode ili specifične sunčeve svjetlosti.

Jarac - Drvo žada: Kao zemljani znak kojim vlada Saturn, Jarci su otporni i sofisticirani te odlučuju odražavati te osobine u svojoj okolini. Unatoč tome što ne raste brzo, drvo žada savršeno odgovara Jarčevima koji se ističu strpljivošću i dugovječnošću. Osim toga, njihova jednostavna briga uz jaku, neizravnu sunčevu svjetlost i redovito zalijevanje savršena je za Jarčev užurbani raspored.

Vodenjak - Pilea Involucrata: Kao zračni znak kojim vlada Uran, Vodenjaci nikada nisu od onih koji će odabrati prosječnu sobnu biljku. Idealna za njih je pilea involucrata, ili ‘biljka prijateljstva’ - jedinstvena sobna biljka kojom se može upravljati. Njihovi listovi s dubokim žilama i teksturom bez sumnje će se svidjeti preferencijama ovog zračnog znaka. Ove biljke najbolje uspijevaju na jakom, neizravnom suncu i treba ih redovito zalijevati (ali ne previše).

Ribe - Heartleaf Philodendron: Za vodeni znak kojim vlada Neptun i koji ima slabu točku prema nostalgiji, filodendron sa srcolikim listovima izvrstan je izbor sobne biljke za Ribe. Poznato je da su Ribe vrlo osjetljive, a sobna biljka koju je lako njegovati može im pomoći u smirivanju uma. Heartleaf Philodendron zalijeva se svaka 1-2 tjedna i potrebno joj je srednje, neizravno osvjetljenje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?