DRUŠTVENE MREŽE

Pakistan blokirao aplikacije za pronalaženje partnera, tvrdi da su nemoralne

02.09.2020.
u 15:33

Pakistan je blokirao pet aplikacija za pronalaženje partnera, uključujući "Tinder" i "Grindr", zbog njihovog "nemoralnog i nepristojnog sadržaja".

Državno nadzorno tijelo za telekomunikacije izjavilo je jučer da je blokiralo pristup "Tinderu", "Taggedu", "Skoutu", "Grindru" i "SayHiju" jer se navedene aplikacije nisu držale lokalnih zakona. 

Naime, pakistanska Uprava za telekomunikacije priopćila je kako je obavijestila kompanije da uklone usluge upoznavanja, ali da one nisu reagirale na vrijeme i da su zbog toga blokirane. 

Uprava je navela kako se aplikacije mogu odblokirati ako se počnu pridržavati lokalnih zakona i moderiraju nepristojan i nemoralan sadržaja.

Tinder i Grindr popularni su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, ali ne toliko Pakistanu. U posljednjih 12 mjeseci u Pakistanu je Tinder preuzet 440.000 puta, a u SAD-u 13 milijuna puta, piše CNN.

Grindr, koji sebe opisuje kao "najveću aplikaciju na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transseksualce" u zadnjih je godinu dana u Pakistanu preuzet 300.000 puta u poređenju sa skoro dva miliona u Sjedinjenim Državama.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije zaprijetila je blokadom i TikToku, popularnoj aplikaciji za razmjenu videozapisa

U srpnju je izdala "posljednje upozorenje" TikToku zbog "nemoralnog, opscenog i vulgarnog sadržaja" koji se može vidjeti u aplikaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije