Livno

Pedagoški standardi za osnovne i srednje škole u HBŽ-u

učenici
ilsutracija
09.11.2016.
u 10:00

Usvajanje pedagoških standarda za osnovne i srednje škole, donošenje novog ili izmijenjenog postojećeg Zakona o osnovnom i srednjem školstvu Hercegbosanske županije bile su teme razgovora predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Draška Dalića i Petra Galića, ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa s načelnicima općina Livno i Tomislavgrad, Lukom Čelanom i Ivanom Vukadinom.

Kako je riječ o općinama koje imaju najveću mrežu područnih osnovnih škola u županiji, a budući da se iz godine u godinu smanjuje broj djece, mnoge od njih funkcioniraju i s manje od deset učenika koji pohađaju kombinirana odjeljenja, razgovaralo se i o reorganizaciji školske mreže u osnovnim školama.

Taj proces pratilo bi osiguranje namjenskog prijevoza za sve učenike koji bi financirale općine i županija.

Kada je u pitanju srednje školstvo, bilo je riječi o mogućnosti uvođenja novih struka i zanimanja u srednje škole na području Hercegbosanske županije, a sukladno lokalnim potrebama.

Zaključeno je da će resorno ministarstvo u Vladi Hercegbosanske županije u roku od 20 dana uputiti u proceduru izmjene i dopune Zakona o osnovnom školstvu, te da će u vremenskom okviru od 30 dana izraditi detaljnu informaciju o stanju u školstvu u Hercegbosanskoj županiji s prijedlogom mjera, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?