Ministarstvo obrane BiH

Pendeš: Ministarstvo obrane nastoji unaprijediti odnos prema profesionalnom ponašanju

mo bih
09.03.2017.
u 17:19


Konferencija Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH i inspektora u komandama i jedinicama OSBiH, kojoj su nazočili najviši predstavnici i dužnosnici Ministarstva i Oružanih snaga BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH te predstavnici međunarodnih snaga i organizacija u BiH, održana je danas u Domu OS BiH u Sarajevu.
Uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili ministrica obrane BiH Marina Pendeš, predstavnik NATO stožera u Sarajevu Rohan Maxwell, načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Alfred Safar, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Sifet Podžić, načelnik ZS OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč, kao i brigadni general Enes Husejnović koji je na samom početku konferencije podnio Izvješće o radu Generalnog ispektorata MO BiH i inspektora u OS BiH za 2016. godinu.
Ministrica obrane Marina Pendeš istaknula je da Ministarstvo obrane nastoji unaprijediti odnos prema profesionalnom ponašanju, poštivanju zakona i transparentnosti procesa.
- Ovo su trajne vrijednosti koje naše Ministarstvo i Oružane snage čine dobro organiziranim, učinkovitim i po tome prepoznatljivim - kazala je.
Ona je podsjetila i da je Ministarstvo obrane u protekloj godini po ovom pitanju, koje je usko vezano s integritetom i borbom protiv korupcije, nastavilo djelovati sustavno. Naglasila je značaj suradnje s predstavnicima ostalih institucija BiH, kao i s NATO-om, EUFOR-om i OSCE-om, u cilju jačanja napora u izgradnji integriteta, prevenciji i borbi protiv korupcije.
Inspektori Generalnog inspektorata MO BiH i inspektori iz komandi i jedinica OS BiH su u nastavku rada Konferencije podnijeli izvješće o radu, a nakon toga nastavili s radnim aktivnostima iz oblasti djelokruga rada inspektora u cilju nastavka kvalitetnijeg i uspješnijeg rada Generalnog inspektorata u narednom razdoblju, priopćeno je iz MO BiH. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije