Odvjetnička komora Sarajevo

Podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog prisluškivanja Vidović!

odluka suda
16.02.2016.
u 07:25

Povodom odluke Tužiteljstva i Suda BiH da se onemogući pravo na rad odvjetnici Vasviji Vidović, koja je braniteljica Fahrudina Radončića i Bilsene Šahman, danas je reagirala Regionalna odvjetnička komora Sarajevo, koja je održala sjednicu u Sarajevu.

U priopćenju za javnost iskazali su „zaprepaštenje postupanjem pravosudnih institucija koje su se upustile u prisluškivanje privilegovanih razgovora između odvjetnika i optuženog Radončića". U priopćenju se kaže da je riječ o odvjetniku koji je imao punomoć za zastupanje skoro dvije godine.

- Smatramo da je nedopustivo isključiti odvjetnika iz predmeta i o tome obavijestiti optužene, a da nije provedena procedura isključenja odvjetnika propisana članom 43. Zakona o KPZ BiH. Ovakvo postupanje direktno je suprotno Zakonu i proklamiranim načelima Europske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama koja se direktno krše od najviših pravosudnih institucija – navodi se u priopćenju Upravnog odbora Regionalne komore Sarajevo.

Iz Komore ističu da na ovaj način najviše pravosudne institucije, Tužiteljstvo i Sud BiH, ugrožavaju nezavisno odvjetništvo kao samostalnu djelatnost i pravo na obranu optuženoga.

- Nezamislivo je da Tužiteljstvo i Sud BiH direktno krše Ustav BiH, koji garantuira slobodnu i nezavisno odvjetništvo. Zbog ovakvog postupanja, Regionalna odvjetnička  komora bit će prisiljena podnijeti kaznenu prijavu protiv N. N. osoba zbog kaznenog djela neovlaštenog prisluškivanja - kaže se u priopćenju UO Regionalne komore Sarajevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?