UHIĆENI PODUZETNIK

Policija pretresla kuću Gorana Husića na Maksimiru: Nosio lisice s osmijehom na licu

27.08.2022.
u 18:54

Mediji su i ranije izvještavali o Husiću još 2019. kada je djelovao kao opunomoćenik obitelji Maršanić te je potraživao naknadu za njihovu zemlju na kojem se nalazi okretište Prečko

Poduzetnik Goran Husić jedan je od danas uhićene četvorke zbog sumnje u malverzacije zbog kojih je Ina oštećena za 100 milijuna kuna.  Naime, USKOK i policija jutros su proveli akciju uhićenja u četiri hrvatske županije. Osim poduzetnika Husića, uhićeni su i Damir Škugor, direktor Službe trgovine prirodnim plinom u Ini, njegov otac Dane Škugor, Josip Šurjak, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) i Mirjana Ratkić, predsjednica uprave Plinara istočne Slavonije. Kamere su danas ranije snimile Husića kojem je policija upala u kuću na zagrebačkom Maksimiru. Odjeven u bijelu košulju, traperice i tenisice, Husić je nosio i lisice za vrijeme uhićenja, no činilo se kako ga to nije previše zabrinjavalo jer hodao sa - smješkom na licu.
Mediji su i ranije izvještavali o Husiću još 2019. kada je djelovao kao opunomoćenik obitelji Maršanić te je potraživao naknadu za njihovu zemlju na kojem se nalazi okretište Prečko. Tada je tvrdio kako se cijena građevinskog zemljišta na tom području tada kretala od 200 do 750 eura po kvadratu, dok im je Grad ponudio 79 eura po kvadratu.  Ministarstvo financija očitovalo se priopćenjem o uhićenjima te navelo kako su posumnjali nakon analize sumnjivih transakcija te izvješće dostavili USKOK-u koji je dalje reagirao. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?