ZA DOBAR OKUS

Postoji ispravan način za podgrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici, evo kako...

shutterstock
13.04.2021.
u 07:43

Stvar je zapravo u načinu slaganja hrane na tanjur.

Ponekad je lakše napraviti hrane za više za dana pa je samo podgrijavati u mikrovalnoj pećnici. No, nema ničeg goreg od podgrijavanja ostataka koji nakon toga i dalje ostaju hladni. Iako bismo mogli kriviti našu mikrovalnu pećnicu za to, stvar je zapravo u načinu podgrijavanja, kako otkriva Real Simple.

Korisnica društvenih mreža @howdoesshe objavila je video u kojem je objasnila koji je ispravan način podgrijavanja ostataka u mikrovalnoj pećnici.

Naime, stvar je zapravo u slaganju hrane na tanjuru.  Kada hranu stavite na tanjur, uglavnom je stavite u sredinu tanjura, a to nikako nije dobro za podgrijavanje. Radio frekvencije mikrovalne pećnice teško dolaze do sredine hrane i unutrašnjost ostaje hladna. Umjesto toga, hranu biste trebali složiti uz rub tanjura. Tako će se hrana ravnomjerno zagrijavati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije