Druženje u veselju i dostojanstvu

Posušaci uživali u natjecanju i koncertu Alana Hržice

v
19.04.2017.
u 08:00

Drugo uskrsno druženje, koje je za stanovnike posuških krajeva organizirala upravo Općina Posušje, privuklo je mnoštvo sudionika, kako u natjecateljskom dijelu koji je održan u Gradskoj športskoj dvorani tako i na koncertu Alana Hržice koji je održan u večernjim satima u posuškoj kinodvorani.

Prigodan program

Tako se u natjecateljskom dijelu okupilo više od 150 natjecatelja i još toliko gledatelja koji su bodrili djecu u brojnim disciplinama. Najmlađa posuška općina upravo je za svoje najmlađe pripremila prigodan program uz koji su, ako je suditi po izrazu lica, oni uživali. Program je počeo izborom najboljeg školskog i vrtićkog rada o temi Uskrsa. Djeca, ali i odrasli, mogli su sudjelovati u izboru najljepše pisanice, a najljepša ove godine bila je ona Sandre Karamatić.

Djeca su sudjelovala i u malom kvizu znanja, potrazi za uskrsnim pisanicama, otkriveni su najbolji plesači, predstavljeni talenti te je otkriveno i tko ove godine ima najtvrđu pisanicu.

Uz nagradu za najbolju pisanicu, najbolji vrtićki rad bio onaj dječjeg vrtića “Mama”, dok je najoriginalniji rad bio dječjeg vrtića “Bajka” Posušje. Izabrani su najbolji likovni radovi u svakom razredu osmogodišnjeg i devetogodišnjeg obrazovanja, u kategoriji “Tucijada” pobijedio je Stipe Gavran, najuspješnija u potrazi za uskrsnim pisanicama bila je Stanka Bašić, najbolji plesač je Petar Lebo, dok je Ivana Jukić odnijela prvo mjesto kao najbolji posuški talent.

Prema riječima Ivanke Arapović Galić iz Službe za opću upravu i društvene djelatnosti općine Posušje, ove godine manifestaciju je posjetilo znatno više posjetitelja nego prošle godine. - To nam je posebno drago jer nam pokazuje kako se roditeljima i djeci sviđa jedan ovakav projekt, istaknula je Arapović Galić.

Odličan koncert Alana Hržice

Drugo uskrsno druženje nastavljeno je odličnim koncertom Alana Hržice i njegova benda u prepunoj posuškoj kinodvorani. Sat i pol vremena publika je pjevala s Alanom pjesme kojima je, prema najavama ovog glazbenika, cilj i smisao slavljenje Boga. U razgovorima s publikom doznali smo kako je organizacija ovakvog koncerta u ovo vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana pravo osvježenje. Publikom i prijemom iznimno je zadovoljan i sam Alan Hržica. - Posebno sam se pripremao za Posušje jer o njemu jako puno slušam od našeg patera Ike Mandurića. Publika me je više nego ugodno iznenadila. Znao sam da znaju neke pjesme, ali da su baš sve pjesme sa mnom pjevali, to me baš ugodno iznenadilo, kazao je Hržica.

Dodajmo još za kraj kako su program uskrsnog druženja svojim doprinosom upotpunili učenici SSS Posušje bogatim blagdanskim stolom te da se cijeli program odvijao pod voditeljskom palicom naše Anke Galić. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije