VLADA HNŽ

Potpora turističkim projektima i dodatne isplate po izvansudskim nagodbama

28.12.2023.
u 15:48

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je, 8. sjednici, na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, usvojila odluke  o izboru korisnika financijskih potpora iz sredstava ''Transfer drugim razinama vlasti'' utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu. Tim je odlukama za infrastrukturne turističke projekte izdvojeno 550.000,00 KM, potom za projekte iz područja zaštite okoliša 400.000,00 KM te za turističke manifestacije u gradovima i općinama HNŽ-a 300.000,00 KM. Za isti je resor usvojena i Odluka o unutarnjoj preraspodjeli novčanih sredstava planiranih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2023. kojom je povećana pozicija ''Transfer neprofitnim organizacijama'' za iznos od 200.000,00 KM s ciljem potpore udrugama i neprofitnim organizacijama koje ulažu napore kako bi unaprijedili županijsku turističku ponudu.

Vlada je danas usvojila Informaciju o radu i učincima rada Inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša u 2023. godini. Ocijenjeno je kako je u izvještajnomu razdoblju nastavljen intenzivan inspekciji nadzor iz mjerodavnosti resornoga ministarstva čime su značajno unaprijeđeni pravni okvir i poslovanje subjekata nadzora u skladu sa zakonskim propisima. Ministarstvo je danas zaduženo, s ciljem zaštite javnoga interesa i unaprjeđenja poslovnoga okružja, osigurati materijalne pretpostavke za još intenzivniji inspekciji nadzor iz svoje mjerodavnosti.

Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravomoćnih sudskih presuda / rješenja, Vlada je usvojila Odluku o pokretanju postupka za zaključivanje ugovora o izvansudskoj nagodbi i isplati potraživanja pravnim i fizičkim osobama iz Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu po zaključenim ugovorima o izvansudskoj nagodbi za čiju je namjenu odobreno 517.138,00 KM.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, usvojena je Odluka o odobravanju novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu s pozicije Ministarstva za plaćanje naknade u obrazovnim ustanovama u svrhu sufinanciranja upisa djece pripadnika braniteljske populacije na visokoškolske ustanove u školskoj 2023. / 2024. u iznosu od 18.800,00 KM za ukupno 94 korisnika te naknade.

Vlada je usvojila i Program utroška novčanih sredstava osiguranih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu Upravi za prognanike i izbjeglice s pozicije ''Pomoć u održivom povratku'', kao i Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna s pozicije ''Tekući transferi neprofitnim organizacijama'' u iznosu od 60.000,00 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije