IPA ZHŽ-a organizirala treći Međunarodni turnir

Precizno streljaštvo u Široki i Grude dovelo čak ekipu iz Stuttgarta

 Međunarodni turnir
05.09.2016.
u 09:20

Najbolji pojedinačno bio je Saudin Isaković, među ženama Mila Anić, a među ustrobjenim jedinicama zlatni je bio i MUP ŽZH

Više od 150 sudionika i 80 natjecatelja okupila je Međunarodna policijska udruga IPA ZHŽ-a na trećem Međunarodnom turniru u preciznom streljaštvu. Sudjelovale su 24 ekipe iz raznih dijelova BiH, Hrvatske i Crne Gore, te po prvi put iz Njemačke. Boravili su tu članovi IPA-e Stuttgart i ostali su oduševljeni Hercegovinom. A natjecanje se održalo na strelištu Streljačkog kluba "Alfa" u Širokom Brijegu. Imena najboljih na zanimljivom i neizvjesnom natjecanju pročitana su u Ružićima, pred više od 150 sudionika natjecanja, na imanju Marića gaj. Najbolji u preciznom streljaštvu generalni plasman u pojedinačnoj kategoriji bio je Saudin Isaković iz ekipe Shot Zenica, a slijedio ga je Alija Bajrica iz IPA-e Sarajevo, dok je bronca pripala Srđi Miranoviću iz Crne Gore. U generalnom plasmanu ekipno najbolja je bila IPA Sarajevo, zatim Delta Security, dok je bronca pripala IPA-i Stuttgart čiji su članovi donijeli prigodne darove IPA-i ZHŽ-a iz daleke Njemačke. Među ženama, najbolja u preciznom streljaštvu je Mila Anić iz IPA-e ŽZH, druga je Jasmina Halapić iz IPA-e HBŽ-a, dok je treće mjesto pripalo Jeleni Božić iz splitske IPA-e. Među ekipama u preciznom streljaštvu kada su ustrojbene jedinice u pitanju najbolji rezultat i zlato osvojio je MUP ŽZH, druga je Specijalna policija MUP-a ŽZH, a treća je PU Ljubuški. U posljednjoj kategoriji, ustrojbene jedinice pojedinačno, zlato je pripalo Tomislavu Jelčiću iz PU Ljubuški, drugo Ivici Lukendi iz PU Grude, a treće Draženu Aniću iz Specijalne policije MUP-a ŽZH. Nagrade su, između ostalih, uručivali i ravnatelj MUP-a ZHŽ-a Milenko Madunović, ministrica obrazovanja znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u Ružica Mikulić, predsjednik Općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ kao i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. - Znam da nije lako na ovakvoj razini organizirati jedan međunarodni skup i zato čestitam organizatorima, kao i pobjednicima i svim sudionicima i želim da se u Grudama uvijek dobro osjećate, poručio je grudski načelnik Ljubo Grizelj. A organizacija je uspjela zahvaljujući IPA-i ZHŽ-a na čelu sa Zoranom Smitalom. Uz ovu, Smital nam je rekao kako do kraja godine planiraju realizirati i jednu humanitarnu akciju, uz pomoć IPA-e iz drugih krajeva. Na upit o suradnji s MUP-om ZHŽ-a, Smital je kazao kako bi suradnja mogla biti i bolja, te istaknuo da vjeruje i da hoće u budućnosti. Spomenuti su i oni koji su pomogli natjecanje kao što je zenički Shot direktora Vedrana Ključanina koji su dali glavnu nagradu, kao i Vlada ZHŽ-a, te grad Široki Brijeg i općine Grude i Posušje, te privatnici Auto-Ana, obiteljsko gospodarstvo Ante Mišetića Ćabića, Delta Security, Željko Bauk i Milan Veić, Elektroprivreda HZ HB i drugi. Ovaj veliki događaj za županiju blagoslovio je fra Tomislav Jelić, a navečer je sve nastavljeno odličnom hranom na imanju Marića gaj kao i glazbom uživo, što je dalo pečat ovom događaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?