Čović i Ivanić s Danijelssonom

Pred BiH je jasan put reformi za unapređenje gospodarskog rasta i socijalne politike

covic-Danijelsson
17.02.2016.
u 15:58

Danijelsson je ocijenio kako je ovo povijesni trenutak za BiH i čestitao na novom pozitivnom koraku i potvrđivanju europske perspektive BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primili glavnog ravnatelja Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Europskom povjerenstvu Christijana Danijelssona. 

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli kako predaja zahtjeva za članstvo u EU označava  veliku prekretnicu u BiH i podstrek za ubrzan rad na europskom putu BiH. Ispunjeni su uvjeti koje je pred BiH postavila EU i time je pokazana opredijelјenost za EU, ali je neophodno iskoristiti pozitivni zamah i nastaviti s reformama.

Naglašavajući zadovolјstvo novim momentumom postignutim ovim simboličnim, ali istodobno i značajnim činom, izražena je nada da će se pozitivno ozračje među zemlјama članicama EU, koje su sve pojedinačno čestitale BiH, nastaviti i ubuduće.

Glavni ravnatelj Danijelsson je ocijenio kako je ovo povijesni trenutak za BiH i čestitao na novom pozitivnom koraku i potvrđivanju europske perspektive BiH. Naglasio je da će Europsko povjerenstvo pomoći našoj zemlјi u provođenju obveza iz Reformske agende.

Pred BiH je jasan put reformi za unapređenje gospodarskog rasta i socijalne politike, kao i izgradnja pravne države jačanjem vladavine prava i reforme javne uprave. U kreiranju pozitivne klime za ulaganja u BiH, značajan utjecaj će imati funkcionalno i neovisno pravosuđe. 

Sastanku je nazočio i voditelj izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. U ime člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića, sastanku je nazočio savjetnik Elvir Čamdžić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije