Čitluk

Predbožićno humanitarno druženje župljana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
13.12.2016.
u 09:00

Kako smo već javljali, u organizaciji župnog ureda Čiltuk, članova Franjevačkog svjetovnog reda i čitlučke Frame proteklog tjedna u čitlučkoj se župi uspješno provodila humanitarna akcija “I oni su naša braća” u kojoj su župljani Čitluka velikodušno darovali hranu i ostale potrepštine koje će se do Božića podijeliti siromašnim obiteljima te župe i potrebitima u drugim mjestima.

U povodu uspješnog završetka te karitativne akcije, nakon večernje svete mise članovi FSR i Frame u parku i velikom šatoru ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku organizirali su prigodno druženje za nekoliko stotina župljana Čitluka uz ugodne razgovore i neizostavno pjevanje božićnih pjesama.

Tom prigodom članovi FSR su u šatoru i oko njega svojim župljanima pripremali i po simboličnim cijenama nudili kuhano vino, kobasice, uštipke i druge specijalitete, a članovi Frame palačinke i druge slastice. Druženje je imalo humanitarno obilježje jer je sav prihod od prodaje bio namijenjen za pomoć onima koji su u nevolji. Čitlučki župnik fra Miro Šego je kazao:

- Prošle i ove godine smo, u dogovoru s članovima Trećega reda, za naše vjernike u vrijeme došašća organizirali akciju okupljanja kako bismo se malo družili i porazgovarali jer nam se čini kako nam baš toga nedostaje u svakodnevnom životu.

I ove je godina druženje imalo humanitarni karakter jer smo prikupljena sredstva namijenili, prije svega, za one koji imaju većih zdravstvenih problema, to jest za njihovo liječenje.

Inače, kroz cijeli protekli tjedan imali smo humanitarnu akciju “I oni su naša braća”, pa su vjernici u župni ured donosili pakete za pomoć našim župljanima i svima onima kojima treba pomoć u nekim drugim mjestima.

A ovo druženje vjernika pod nazivom “Božićna čašica zajedništva” također ima humanitarno obilježje jer sve više i više ljudi dolazi s potrebama za liječenje. Jako sam zadovoljan ovom akcijom jer su se vjernici odazvali u dobroj mjeri i svake godine to čine. Budući da je u našoj župi svaka prva nedjelja u mjesecu Nedjelja Caritasa, ovog tjedna ćemo onim obiteljima koje su lošijeg imovinskog stanja pomoći i financijski i hranom te drugim potrepštinama, kaže fra Miro Šego. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije