U Ministarstvu obrane BiH

'Pregled obrane' prezentiran Zajedničkoj komisiji za obranu i sigurnost

dfvdv
28.03.2017.
u 17:05

U Ministarstvu obrane BiH danas je organizirana prezentacija usvojenog dokumenta „Pregled odbrane“, koju su za članove Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamantarne skupštine BiH upriličili najviši predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Sastanku su prisustvovali najviši predstavnici Ministarstva obrane i OSBiH koje su predvodili ministrica obrane Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, a predsjedatelj komisije Sifet Podžić predvodio je delegaciju Zajedničke komisije za obranu i sigurnost u kojoj su se nalazili zamjenici predsjedatelja Borislav Bojić, Borjana Krišto i Mario Karamatić, te parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović.

Delegaciji Komisije za obranu i sigurnost prezentiran je dokument "Pregled obrane", sa Planom i fazama implementacije, kao i sastavni dio dokumenta - Plan razvoja i modernizacije OSBiH 2017-2027.godine.

Ministrica Pendeš je prisutne upoznala da je sa usvajanjem ovog dokumenta učinjen značajan pomak u pogledu NATO integracijskog procesa BiH, imajući u vidu da se navedenim dokumentima definiraju daljnje aktivnostu u sektoru obrane usmjerene na izgradnju modernih, kvalitetno opremljenih, obučenih i priuštivih oružanih snaga, koje će biti interoperabilne sa NATO snagama.

Također, ministrica je izrazila očekivanje za povećanjem izdvajanja za obranu u idućem trogodišnjem ciklusu planiranja proračuna za institucije obrane.

Predsjedatelj Komisije Sifet Podžić izrazio je zadovoljstvo sadržajem dokumenta, „posebno kada je u pitanju jačanje logističke podrške komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH“, te nagovijestio parlamentarnu podršku Zajedničke komisije za obranu i sigurnost u smislu rješavanja pitanja neperspektivnih lokacija i predaje tih lokacija nižim organima vlasti, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?