ŠIROKI BRIJEG:

Prikazan film Jakova Sedlara ‘Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija Antona Kikaša 1991.’

ŠIROKI BRIJEG:
31.10.2016.
u 12:36

U organizaciji Matice hrvatske Mostar u nedjelju je u prepunoj kino dvorani Borak predstavljen igrano – dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara – Nisam se bojao umrijeti, domoljubna misija Antona Kikaša 1991. godina, prenosi hms.ba

Na promociji filma ovog uspješnog poslovnog čovjeka rodom iz Bijakovića kod Međugorja koji već desetljećima živi u Torontu u Kanadi, istinskog domoljuba, filantropa, pjesnika i junaka Domovinskoga rata nazočio je veliki broj građana. Također, promociji je prisustovao i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je prije projekcije uputio par prigodnih i pozdravnih riječi, prenosi Abcportal.info.

U filmu su se vidjeli detalje domoljubne misije 1991. godine, poklona oružja hrvatske zajednice Toronta, MUP-u i Zboru narodne garde RH, kao i svi detalji onoga što je Kikaš prošao kroz to vrijeme. Film nakratko vraća sjećanja na vrijeme i događaje kada su se nad Hrvatskom nadvili tamni oblaci i kad je velikosrpski agresor ne samo sve uništavao nego je htio i prisvojiti veliki dio hrvatskog teritorija, koji od stoljeća sedmog pripada Hrvatima.

Nakon projekcije filma Anton Kikaš je govorio o svom turbulentnom, ali ljubavlju prema hrvatskom narodu i svojoj Domovini prožetom životu, te načinima kako je prikupljao humanitarnu pomoć na banketima za Hrvatsku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije