Goražde

Pripadnik Oružanih snaga BiH spasio djevojku koja se utapala u Drini

Klix.ba
18.02.2023.
u 18:33

"Čuo sam kako dovikuje 'spasite me'. bila je u dubini Drine, a jakna joj se zakačila za kamen.Trčao sam bos, mislim da sam u posljednjem trenutku uspio uhvatiti je jer ispod su već bili brzaci, a ona nije više imala snage", kaže Hrelja

Pripadnik Oružanih snaga BiH Zihad Hrelja iz Goražda danas je od sigurne smrti spasio djevojku koja se utapala u Drini. Izvukao ju je dok se borila sa drinskim brzacima u blizini Vitkovića kod Goražda.

Zihad je za Klix.ba ispričao kako su mještani Vitkovića primjetili da se djevojka utapa te pozvali upomoć. Brzo je istrčao iz stana i bacio se u vodu kako bi je spasio.

"Čuo sam kako dovikuje 'spasite me'. bila je u dubini Drine, a jakna joj se zakačila za kamen.Trčao sam bos, mislim da sam u posljednjem trenutku uspio uhvatiti je jer ispod su već bili brzaci, a ona nije više imala snage. Hvala bogu uspio sam je izvući, pozvao sam policiju, oni su brzo stigli. Vjerujte nisam sekunde razmišljao o sebi, jednostavno to je nešto jače u čovjeku", kaže Hrelja.

Zihad ima čin narednika u Oružanim snagama, medicinski je tehničar Deminerskog bataljona OS BIH i navikao je pomagati ljudima.

Za današnji događaj dobio je veliki pljesak svojih susjeda i sugrađana koji su se okupili na obali rijeke u trenutku dok se borio da spasi djevojku u rijeci. Međutim djevojka se nakon spašavanja udaljila sa ovog mjesta, a policija ju je pronašla nakon 40-tak minuta kod drugog mosta u naselju Bačci.

"Prevezena je u Urgentni centar Kantonalne bolnice. Nakon zbrinjavanja, ona je upućena u UKC Sarajevo", izjavio je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP-a BPŽ Goražde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?