jeste li ih probali?

Pripremite juhe koje će ojačati imunitet, očistiti organizam i ugrijati vas

03.01.2021.
u 20:53

Svi znamo da su juhe velika pomoć kada se ne osjećamo dobro, ali kada nas treba ugrijati…

Poznati dr. Oz na svojim je stranicama pojasnio koje juhe je najbolje jesti u ove hladne dane, piše Ordinacija.hr.

1. JUHA ZA IMUNITET

Imunološki sustav treba puno minerala kako bi funkcionirao pravilno. Kako dugi iskuhavanje može uništiti većinu nutrijenta, juhu pripremajte na slaboj vatri i što kraće.
Kuhajte ove sastojke 30 – 60 minuta: kupus, mrkve, svježi đumbir, gljive, alge po želji i bilo koju vrstu tikve u temeljcu od piletine. Ove će namirnice pružiti sve potrebne vitamine i minerale koji će nahraniti imunitet.

Foto: Shutterstock

2. JUHA KOJA ĆE ZAGRIJATI ORGANIZAM

Topla će juha pružiti organizmu ono što mu je potrebno u ove hladne dane, a to je toplina. U ovo juhu ćete staviti ono što bi u Kini nazvali „zagrijavajućom energijom“. Namirnice koje trebate staviti u juhu su: luk, poriluk, repa, špinat, kelj, brokula, kvinoja, tikva, češnjak, ljutika i peršin. Možete dodati kurkumu kako bi ojačala imunitet.

 

Foto: Shutterstock

3. JUHA ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA

Kako se radi o tekućini, juha će vam pomoći da izbacite otpad iz tijela, a ova će juha pomoći cijelom organizmu da se očisti.

Kuhajte ove sastojke na laganoj vatri oko sat vremena: anis, kelj, zelje, blitvu, korijander, češnjak, gljive, raštiku, komorač, poriluk, smeđa gorušicu, alge, rotkvu, kurkumu i potočarku. Sve procijedite i konzumirajte tekućinu kao juhu ili ostavite povrće te uživajte u cjelovitom obroku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?