Radna skupina

Prodanović: Sredinom siječnja bit će poznata odluka o odgađanju izbora u BiH

19.12.2015.
u 07:00

Odluka o tome hoće li u BiH biti održani lokalni izbori u listopadu 2016. ili će se mandat aktualnim dužnosnicima na lokalnoj razini i u Brčko Distriktu produžiti do 2018. bit će poznata sredinom siječnja. Naime, sredinom siječnja će se o tome očitovati Interresorna radna skupina za pripremu izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.

Lazar Prodanović, član Interresorne radne skupine za pripremu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, potvrdio je kako će se o statusu lokalnih izbora raspravljati na sjednici tog tijela koje čine predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine (Zastupničkog i Doma naroda), Vijeća ministara i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, na zasjedanju 11. ili 12. siječnja.

"Što se tiče SNSD-a, smatramo kako trebaju biti održani lokalni izbori 2016. Ali, postoji inicijativa značajnih političkih stranaka da se lokalni izbori odgode i da se spoje s općim", istaknuo je Prodanović. Naveo je kako je "bliža opcija da se mandat aktualnim lokalnim dužnosnicima produži za još 2 godine, nego da mandat izabranih na lokalnim izborima 2016. traje samo 2 godine, do 2018.*

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?