Damir Džeba preuzeo GO u Mostaru

Profesor i vrsni gospodarski pregovarač na čelu HDZ-a u Mostaru

dzeba
Foto: Facebook
14.07.2015.
u 10:13

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog odbora HDZ BiH grad Mostar koja je održana u 14 sati u prostorijama Doma HDZ BiH izabran je novi predsjednik. Za novog predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Mostar izabran je Damir Džeba, a za potpredsjednike su izabrani: jugozapad - Pero Pervan, zapad - Vlado Čuljak, jug - Tomas Bevanda i sjever - Jadranko Lovrić. Za rizničara je izabran Marko Novak, a za tajnika Nina Škoro.

Dugogodišnji član

Novoizabrani predsjednik Damir Džeba je po profesiji profesor engleskog i hrvatskog jezika, a ujedno je i dugogodišnji član Mladeži HDZ-a BiH u kojoj je bio dugi niz godina i glavni tajnik. U stranci je obavljao dužnost i glavnog tajnika Političke akademije, a odnedavno je izvršni ravnatelj Političke akademije. Obavljao je dužnost i tajnika za međunarodne odnose HDZ-a BiH. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara ga je prije tri mjeseca imenovao savjetnikom za međunarodne i europske odnose. U gospodarstvu je prepoznat kao vrsni pregovarač s međunarodnim korporacijama koje su dolazile izlagati svoje brendove na mostarskom sajmu, javlja Večernji list. Konstituirajućoj sjednici je nazočio i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, predsjednica GO Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” Dalfina Bošnjak, predsjednik mladeži GO Tomo Sopta, kao i drugi članovi koji ulaze po dužnosti u Gradski odbor.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će na svojoj sljedećoj sjednici izabrati izaslanike koji će sudjelovati na izbornoj skupštini Županijskog odbora HNŽ koja bi se trebala održati uskoro.

Odgođena skupština

Inače, jučer je održana i sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije. Na ovoj sjednici je donesena odluka kako će za danas planirana izborna skupština HDZ-a BiH HNŽ-a biti odgođena. Kao razlog ovakve odluke navedeno je kašnjenje u izboru rukovodstva Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Kako je jučer Džeba izabran za predsjednika, stekli su se uvjeti da i ova stranačka organizacija kandidira članove Županijskog odbora u HNŽ-u. Inače, prema ranijem planu, unutarstranački izbori u HDZ-u BiH trebali bi biti završeni do 15. srpnja. To bi značilo kako županijska organizacija HDZ-a BiH u Mostaru ima samo još jedan dan za završetak započetog posla. Predsjednik stranke Dragan Čović u više navrata je ponovio kako rokovi moraju biti ispoštovani i kako se sve mora odraditi sukladno Statutu stranke. Čović je prije više od dva mjeseca ponovno izabran za predsjednika stožerne hrvatske stranke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?