Vlada US županije

Radni sastanak u vezi s upitnikom EU

07.01.2017.
u 08:00

Za službenike u ministarstvima i Vladi USŽ-a koji pripremaju odgovore na pitanja iz upitnika koji je Europska unija dostavila BiH, održan je radni sastanak. Sastanku je nazočila i Tamara Mazal koja je u Vladi RH aktivno radila na ovim poslovima pri ulasku te zemlje u EU.

Direkcija za EU integracije, koja koordinira cijeli proces ulaska BiH u europsku obitelj, Vladi USŽ u svibnju 2016. dostavila je popis potencijalnih pitanja. Od tada pa do kraja godine djelatnici u različitim ministarstvima intenzivno su radili na odgovorima, što je i Unsko-sansku županiju dovelo u sami vrh po spremnosti za dostavljanje odgovora na pitanja iz trideset i pet poglavlja.

- Kolegica Tamara Mazal, koja je došla iz RH i ovaj cjelokupni proces vodila u Hrvatskoj, prenijela je praktično znanje i primjere kako je sve to funkcioniralo. Dakako, mi smo ustavno drugačije uređena država pa je to kod nas mnogo kompleksnije, ali u svakom slučaju, pitanja koja su postavljena RH su vrlo slična, a neka čak i ista kao ona postavljena BiH.

Cilj je kolegama objasniti što se kojim pitanjem traži da se razjasni i zna u kojoj formi se odgovori na upite trebaju dostaviti, da taj cjelokupni proces u našoj državi približimo ljudima koji na njemu rade i koji su dužni dostaviti odgovore, kazala je Dijana Dedić, koordinatorica za EU integracije u Vladi USŽ-a. Dodala je kako su u Vladi USŽ-a od srpnja 2016. intenzivno radili identificiravši koje su sve nadležne institucije, što je nadležnost županija, je li ona prenesena ili podijeljena ili je pak isključiva nadležnost.

- Već su tada kolege počeli pripremati odgovore na ta pitanja koja su se sad ponovila, tako da su na neka poglavlja već spremni odgovori. Jedna smo od najspremnijih županija jer je već u listopadu utvrđeno koje ministarstvo je za što nadležno, istaknula je 
Dedić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?