zbog prekršenih prava

Radončićev pravni tim najavio da će odlučiti o podnošenju tužbi

radoncic
25.01.2017.
u 17:13

Nakon što je Povjerenstvo Europske unije za rad EULEX-a utvrdilo da su Fahrudinu Radončiću prekršena prava, povrijeđena mu privatnost i nanesena šteta reputaciji, njegov pravni tim je najavio da će narednih dana odlučiti o podnošenju tužbe vrijedne više milijuna dolara u Washingtonu, priopćeno je iz SBB-a.

Uz to će, kako se navodi, biti podnijete i dodatne tužbe protiv tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare.

- On je suportirao kosovskog kolegu pogrešnim ulaznim informacijama i time značajno partipicirao u političkom procesu protiv Radončića i političkim štetama koje je predsjednik SBB-a imao u izbornoj kampanji za člana Predsjedništva BiH 2014. godine. Kao što je poznato, nezakonito spominjanje Radončičevog imena na Kosovu, dogodilo se u istom razdoblju kada je on obznanio svoju kandidaturu. Cijeli proces „stigmatiziranja Radončića“ praktično je montiran u Sarajevu, dok je tužitelj Hughesbio neka vrsta službenog spikera tužiteljsko-političke montaže iz Sarajeva - navodi se u priopćenju. 

Kako se nadalje navodi, Povjerenstvo Europske unije za rad EULEX-a naložila je šefu ove misije u Prištini da donese deklaraciju o kršenju ljudskih prava lidera SBB-a i izaslanika u Domu naroda  Parlamenta BiH.

Naime, 26. rujna 2014. godine, putem svog punomoćnika John Jonesa, Fahrudin Radončić je dostavio pritužbu neovisnom tijelu Europske unije (HRRP) koje nadzire rad EULEX-a u oblasti ljudskih prava (člana 8. Europske Konvencije za ljudska prava) od Eulexovog tužitelja Andrew Hughes-a, angažiranog u sklopu predmeta protiv Nasera Keljmendija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?