BiHAMK

Radovi na dionici Posušje - Rakitno, na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

23.08.2020.
u 12:03

Promet je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola - Stričići - Čađavica - Mrkonjić Grad i Crna Rijeka - Jajce - Mrkonjić Grad.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava prometa na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce  - Donji Vakuf). Vozila na ovoj dionici prometuju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na mostovima, jednim trakom prometuje se u mjestima Semizovac (Sarajevo - Olovo) i Zukići (Tarčin - Konjic).

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i preko Drine u Goraždu. Promet  je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnom putu Konjic - Jablanica u noćnim satima (23 do 05) vozila prometuju naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog sanacijskih radova na dionici magistralnog puta Posušje - Rakitno, prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Granični prijelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije