Čokoladna rapsodija

Raskošna pita od čokolade koja se ne peče, a ima samo 5 sastojaka

21.03.2023.
u 14:50

Što kada bismo ti rekli da možeš napraviti ubojiti čokoladni desert koji se ne peče, a ima samo pet osnovnih sastojaka (a jedan od njih su Oreo keksi)? Uopće se ne šalimo! Ako nemaš previše vremena za komplicirane deserte, vjerujemo kako ćeš pronaći nekoliko trenutka za ovaj slatki užitak zbog kojeg ne moraš niti uključiti pećnicu. Bogati zalogaji čokoladnog deserta od malo sastojaka zapravo će ti zasladiti ove dane u iščekivanju Uskrsa, a bez sumnje hvalit će ga i svi ukućani, piše Miss7.24sata.hr

Sastojci: 

- 140 g otopljenog maslaca 
- 170 g Oreo keksa, smrvljenog u multipraktiku ili u blenderu 3
- 40 grama čokolade za kuhanje, sjeckane na komadiće 
- 340 punomasnog vrhnja za šlag 
- 2 žličice ekstrakta vanilije 
- 225 ml lagano tučenog vrhnja za šlag 
- Čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema: 

1. Pripremi podlogu za pitu tako što ćeš pomiješati otopljeni maslac i mrvljeni Oreo keks 
2. Smjesu prstima utisni i rasporedi u okrugli kalup (promjera 20- 25 cm) koji si prethodno obložila plastičnom folijom te savi u hladnjak na pola sata 
3. Čokoladu i punomasno vrhnje za šlag pomiješaj u posudi te je stavi u mikrovalnu na dvije minute (možeš zagrijati vrhnje na štednjaku a zatim staviti komadiće čokolade da se otope). Dodaj ekstrakt vanilije. Stavi sa strane da se ohladi.  
4. Kada se ganache ohladio tuci ga uz pomoć miksera, barem 3-4 minute. Čokoladnu smjesu zatim rasporedi po podlozi od Oreo keksa i ostavi u hladnjaku barem 2-3 sata dok se stisne.  
5. Kada si spremna poslužiti čokoladnu pitu, na vrh nanesi lagano tučeno vrhnje i ukrasi je čokoladnim mrvicama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije