recepti

Recept s kojim ćete napraviti najmekše buhtle

08.04.2024.
u 09:41

Buhtle možete puniti pekmezom, namazom od lješnjaka, mljevenim orasima...

Uz ovaj recept garantiramo da možete napraviti odlične buhtle . Ne smijete požurivati postupak, već trebate čekati da se tijesto digne prije no što ih krenete oblikovati, a potom još jednom kad ih poslažete u kalup.

Puniti ih možete pekmezom, namazom od lješnjaka, mljevenim orasima...

Sastojci:

- 500 g brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 jaje (M)
- 220 ml mlijeka
- 30 ml soka od naranče
- 80 g maslaca
- 75 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- ¼ žličice soli

Priprema:

Sve sastojke najprije pripremite i izvažite. U veliku posudu uspite brašno, napravite rupu u sredini pa dodajte suhi kvasac. Prelijte ga s malo mlakog mlijeka, dobro promiješajte kako se ne bi stvorile grudice pa dodajte ostatak sastojaka. Pripazite da jaja i maslac budu sobne temperature.

Izmiksajte nastavcima za tijesto, a kad se počne odvajati od posude nastavite mijesiti rukama. Ako je potrebno, ruke malo nauljite, pa mijesite dok tijesto ne postane glatko. Premjestite u čistu nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.

Oblikujte 12 buhtli, nadjenite ih nadjevom po želji i posložite u četvrtastu posudu obloženu papirom za pečenje. Poslužit će i kalup za tortu, ako vam ništa drugo nije pri ruci. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne poprime lijepu smeđu boju. Kad ih izvadite iz pećnice, odmah ih premažite rastopljenim maslacem, a zatim pričekajte da se malo ohlade. Prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije