Liječnici:

Redovite ejakulacije muškarcima mogu spasiti život

Dreamstime
04.07.2017.
u 15:26

Da bi se značajno snizio rizik od razvoja raka prostate optimalan broj ejakulacija je 21 na mjesec. To su 252 ejakulacije na godinu

Zdravlje prostate može se očuvati ako muškarci redovito ejakuliraju, ustanovili su znanstvenici. Nova studija objavljena u časopisu European Urology i provedena na 32.000 muškaraca ustanovila je da česte ejakulacije smanjuju rizik od razvoja raka prostate za 33 posto. Optimalni broj ejakulacija na mjesec je 21, piše australski News. 

To su 252 ejakulacije na godinu što čini gotovo 70 posto dana u godini. 

Zasad stručnjaci nisu posve sigurni zašto ejakulacija smanjuje rizik od raka prostate, ali vjeruju da se s ejakulatom izbacuje i dio toksina. 

Rak prostate češći je među starijom populacijom, a 85 posto slučajeva dijagnosticira se kod muškaraca starijih od 65. godina. 

Istraživači s Harvarda u prijašnjim studijama izjavili su da je aktivan seksualni život inače indikator dobrog zdravlja, što samo po sebi snižava rizik od razvoja raka, prenosi 24sata.hr. 

Osim toga, zdrava prehrana, redovito vježbanje i kontrole kod doktora ključ su svake prevencije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije