traženje riješenja

Republikanci pozvali Tužiteljstvo i Inzka da riješe pitanje izbora u Mostaru

slaven
06.10.2016.
u 13:53

Mostarski Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke (HRS) pozvao je u četvrtak Tužiteljstvo BiH da iskoristi zakonske mogućnosti te nakon pet godina pokrene istragu i privede osumnjičene za, kako kažu, “odbijanje, sprječavanje ili onemogućavanje” provedbe odluke Ustavnog suda po pitanju izbora u Mostaru.

“Pokažite jednako htijenje i žar s kojim tretirate Milorada Dodika i vlasti RS-a pa istražite tko uistinu onemogućava već dva izborna ciklusa izbore u Mostaru”, navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske republikanske stranke iz koje također postavljaju pitanje “je li institucijama BiH važniji Milorad Dodik od žitelja grada Mostara”.

“Pozivamo Tužiteljstvo BiH da sa jednakim žarom s kojim tretiraju Milorada Dodika i ostale, iskoriste zakonske mogućnosti i pozovu na saslušanje odgovorne za neprovođenje odluke Ustavnog suda za izbore u Gradu Mostaru”, dodaje se u priopćenju.

Osim Tužiteljstva BiH, HRS pozvaju i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da iskoristi, kako ističu, “svoje ovlasti kolonijalnog namjesnika, ali ovaj put za dobro domicilnog naroda i, ukoliko se Tužiteljstvo ogluši, pozove ih na djelovanje po ovom pitanju ili jednostavno sam nametne implementaciju odluke Ustavnog suda”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?