Željka Cvijanović

RS za aktivnu ulogu u europskim integracijama BiH

zeljka Cvijanovic
05.02.2016.
u 12:29

Republika Srpska je opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu europskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u BiH i Daytonskog sporazuma, izjavila je premijerka RS Željka Cvijanović.

Ona je, u okviru službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovala prijmu koji je organiziran u Predstavništvu RS-a u Washingtonu te uručila medalju bivšem kongresmenu Bobu Mekivenu za doprinos u jačanju kulturnih veza i podršku koju je pružio srpskoj zajednici i udruženjima koja djeluju u SAD-u, priopćeno je iz entitetske vlade.

Govoreći o položaju Republike Srpske u svjetlu, kako se navodi, brojnih izazova s kojima se suočava, Cvijanović je naglasila apsolutnu funkcionalnost institucija RS-a i čvrsto opredjeljenje da štiti i jača institucije RS-a u skladu s ustavnim rješenjima.

Ustvrdila je da, unatoč teškom vremenu i složenoj ekonomsko-financijskoj situaciji kojom je opterećena cijela regija, Vlada RS-a uspijeva realizirati planirane projekte i aktivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?