Osnovan Savez udruga pčelara u HNŽ-u

Savezu pristupile sve udruge pčelara s područja HN županije

08.03.2017.
u 11:00

U ponedjeljak, 6. ožujka, u prostorijama laboratorija za med Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Rodoču održana je osnivačka skupština Saveza udruga pčelara u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Savezu su pristupile sve udruge pčelara s područja spomenute županije - Udruga pčelara i neposrednih proizvođača “Matica” Mostar, Udruga pčelara “Pčela” Čapljina, Udruga pčelara “Broćanska kadulja” Čitluk, Udruga pčelara “Roj” Konjic, Udruga pčelara “Bagrem” Jablanica, Udruga pčelara “Zanovjet” Stolac, Udruga pčelara “Vrijesak” Ravno, Udruga pčelara “Maslačak” Prozor-Rama, Udruga pčelara “Vrijesak” Mostar i Udruga pčelara “Kadulja” Neum. Skupština od trideset izaslanika izabrala je rukovodstvo Saveza, a za predsjednika je izabran Boras Kvesić, za dopredsjednika Saveza Selim Herić, a tajnika Dragan Jurković.

- Osnivanjem Saveza udruga pčelara HN županije stvoreni su uvjeti da se jedinstveno pristupi problematici s kojom se susreću pčelari u našoj županiji. Ciljevi Saveza su poticanje suradnje među udrugama pčelara u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i zastupanje njihovih interesa u Pčelarskom savezu Federacije BiH, edukacija pčelara i potrošača, zaštita naše pčele Apis melifere carnice, aktivno sudjelovanje u donošenju pravilnika i propisa vezanih uz pčelarstvo, organiziranje pčelarskih sajmova i promocija našeg “Hercegovačkoga meda”, kazao je u izjavi za Večernji list Boras Kvesić, predsjednik Saveza udruga pčelara u HN županiji.

Kvesić je ovom prigodom zahvalio i dekanici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta doc. dr. sc. Danijeli Petrović na dosadašnjoj potpori pčelarima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije