Hear.me

Seminar studentskih radija: Zajedničkim radom do zvijezda

05.12.2016.
u 09:00

U organizaciji Studentskog radija Treći, Udruge studenata novinarstva PRESS i Studija novinarstva Filozofskog fakulteta, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je trinaesti po redu seminar studentskih radija pod nazivom “Hear.me”.

Umrežena regija

U radu seminara su sudjelovala studentska radija iz cijele regije, odnosno Ljubljane, Zagreba, Osijeka, Splita, Dubrovnika, Rijeke i Podgorice.

Seminar je otvoren izlaganjem pomoćnice direktora za emitiranje Regulatorne agencije za komunikacije Helene Mandić koja je govorila o regulaciji radijskog emitiranja u Bosni i Hercegovini te o neprofitnim radiopostajama, budući da je većina studentskih radija neprofitna.

Doc. dr. Ilija Musa, pročelnik Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu, naglasio je kako je cilj mostarskog skupa formiranje zajedničke online platforme preko koje će studenske radiopostaje iz regije razmjenjivati svoje sadržaje.

- Nadam se da će ovaj seminar pomoći studentima u razmjeni ideja te da će potaknuti na stvaranje zajedničke online platforme koja će poboljšati standard radijskih programa, dodao je Musa.

U sklopu seminara održani su okrugli stolovi o samooodrživosti studentskih radiopostaja i financiranju te o zajedničkoj internetskih platformi studentskih radiopostaja jugoistočne Europe.

Monika Ćubela, predsjednica Udruge studenata novinarstva Press, naglasila je kako je u okviru ovogodišnjeg seminara studentski radio Treći Filozofskoga fakulteta proslavio svoj prvi rođendan.

- Znamo svoj put, postajemo bolji u odnosu na početke. Idemo među zvijezde, a ovaj seminar i iskustva kolega iz regije će nam u tome i pomoći, kazala je Ćubela.

Studenti su posjetili i Franjevački samostan u Mostaru gdje su obišli zvonik, župni ured i knjižnicu. Fra Iko Skoko ih je upoznao s izgradnjom Studentskog doma kruha i duha Dompes.

- Perfektna organizacija i edukativni program doprinijeli su da kroz ova četiri dana studenti podijele nove ideje, razmjene iskustva. Platforma koja je u planu bila bi idealna da se umreženost i povezanost odrazi i na sveučilišta, kazao nam je jedan od sudionika seminara Marko Plavčić, student treće godine komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Vidimo se u Rijeci

Studentski radio Treći je dio mreže studentskih radiopostaja jugoistočne Europe, u okviru kojih se dva puta godišnje održavaju “Hear.me” seminari na kojima se dogovara razmjena emisija, ideje i iskustva.

Sljedeći seminar bit će održan na proljeće u Rijeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije