Dobro se bore s koronavirusom

Sjeverna Koreja predložila Covaxu da njoj namijenjena cjepiva pokloni drugima

01.09.2021.
u 11:50

Vlasti Sjeverne Koreje predložile su programu UN za distribuciju cjepiva protiv koronavirusa - Covax da njoj namijenjenih gotovo tri milijuna doza kineskih cjepiva pokloni onim zemljama sa ozbiljnom epidemijom i dodala da se može pohvaliti savršenom borbom protiv tog virusa. 

Program UN za djecu (Unicef) koji nabavlja vakcine u ime Covaxa, priopćio je da je sjevernokorejsko Ministarstvo zdravlja najavilo da bi 2,97 milijuna doza cjepiva Sinovac, namijenjeno toj zemlji, trebalo da isporuči nekom drugom.

Ministarstvo je dodalo da će nastaviti kontakt sa Covaxom idućih nekoliko mjeseci.

Covax je odredio i 1,9 milijuna doza cjepiva AstraZeneca, ali isporuka kasni.

Stručnjaci smatraju da je Sjeverna Koreja i dalje usredsređena na stroge karantine i granične kontrole kako bi spriječila širenje koronavirusa, a čini se da su u toj zemlji cjepiva sekundarni prioritet.

Vlasti Sjeverne Koreje priopćile su da nemaju nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a u jednom izvještaju se navodi da je u toj zemlji od 19. kolovoza testirana 37.291 osoba i da nijedna nije bila pozitivna na virus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije