mostar

Skupština HNŽ-a o financiranju prijevoza učenika

skupstina hnz
28.07.2016.
u 19:40

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici, koja se održava u poslijepodnevnim satima u Mostaru, raspravljat će o više prijedloga zakona, između ostalog, o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovnom obrazovanju i odgoju te o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Kako je u izjavi novinarima prije sjednice kazao predsjednik županijske Skupštine HNŽ-a Šerif Špago, Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama zakona o pripadnosti javnih prihoda definira se novi način financiranja prijevoza učenika u narednoj školskoj godini i njegovim će usvajanjem Županija na sebe preuzeti obvezu sufinanciranja tog prijevoza.

- Prema novom zakonu, određeni postotak poreza na dohodak povećava se za jedinice lokalne samouprave kako bi one mogle financirati dio prijevoza učenika, a ostali dio će transferima sufinancirati HNŽ – pojasnio je Špago.

- Ukupni prijevoz učenika košta oko 3 milijuna – dodao je Špago, te istaknuo kako se će se izmjenom zakona jedinicama lokalne samouprave doznačiti oko 1,5 milijuna maraka, dok će ostatak troškova prijevoza učenika pokriti HNŽ-a.

- Ovaj prijedlog zakona je u skladu s presudom Ustavnog suda FBiH – ustvrdio je Špago.

Na današnjoj sjednici Skupštine HNŽ-a raspravljat će se i o izmjenama dopunama zakona o koncesijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije