BIHAMK

Snijeg na kolovozu u višim predjelima zapadne Bosne

snijeg
08.03.2017.
u 07:54

Zbog izlijevanja vode na kolovoz otežano se prometuje na dionicama magistralnih puteva: Špionica-Ormanica, Ormanica-Gradačac, Gradačac-Bosanski Šamac i Klašnice-Prnjavor.

I na ostalim putnim pravcima jutros se prometuje sporije, po pretežno mokrom kolovozu.

Ugaženog snijega ima u višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi sniježne nanose.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta prometuje se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Apelira se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se na tim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?